17-09-15

Recept: pizza met gegrilde groenten

Stiekem ben ik zo'n meisje die nog steeds als één van haar favoriete eten pizza heeft. Maar wie niet, toch? Pizza is makkelijk, héél lekker, en het doet me denken aan Italië. Dit weekend hadden Suzanne en ik een romantisch diner voor twee (met een romantische afspeellijst van Spotify op de achtergrond haha) omdat papa en mama niet thuis aten. Daarom maakten we een heerlijke pizza, gebaseerd op het recept van Oh My Foodness. We hebben wel wat dingetjes weggelaten en juist andere dingen toegevoegd, zodat het helemaal naar onze smaak was.

Nodig voor 2 personen:
- AH Pizza kit (pakket met deeg en tomatensaus) 
- 1 courgette
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 1 tomaat 
- zakje rucola
- geraspte kaas
- mozzarella 
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en peper
- gedroogde tijm

Bereiding:
Als eerste verwarm je de oven voor op 200 graden. Als de oven aan het voorverwarmen is, begin je met het snijden van de groenten. De courgette snijd je in plakjes, de knoflook in kleine stukjes (een knoflookpers gebruiken kan ook!), de paprika in reepjes, de rode ui in halve ringen en de tomaat in partjes. Gooi alle groenten samen met de olijfolie, wat zout en peper, en een beetje tijm in een ovenschaal. Dit zet je voor 20 minuten in de oven. Halverwege hussel je het een beetje door. 

Ondertussen rol je het pizzadeeg uit en bestrijk je dit met tomatensaus. Wij hebben ongeveer 3/4 van de saus gebruikt. Op het deeg verdeel je de bol mozzarella en ook strooi je er zo veel geraspte kaas op als je zelf wilt. Als de gegrilde groenten uit de oven kunnen, verdeel je dit over de pizza. Nu kan de hele pizza voor ongeveer 15-20 minuten de oven in, tot het deeg goed gaar is. 

Als de pizza uit de oven komt rest je nog maar twee dingen. Ten eerste strooi je er wat rucola overheen en ten tweede ga je heel erg genieten van de lekkerste gezonde pizza die je ooit hebt gegeten! Eet smakelijk. 

Wat is jouw favoriete pizza?