18-07-15

Beauty Essentials (huidverzorging)

Dat het belangrijk is om je huid goed te verzorgen weten we allemaal. Op welke manier je dat doet, ligt aan jezelf en aan jouw type huid. Ik heb een gevoelige/droge huid, en daardoor reageert mijn huid snel op het weer, hormonen en viezigheid. Ik vind het dan ook erg belangrijk om mijn gezicht goed te verzorgen en te reinigen. Ik gebruik niet per se veel producten, maar de producten die ik gebruik zijn al wel een lange tijd favoriet. Ik ga jullie laten zien welke producten ik gebruik voor mijn (gezichts)huidverzorging. reinigenReinigen is het belangrijkste onderdeel van mijn routine. Ik ga eens in de zoveel tijd naar de schoonheidsspecialiste voor een gezichtsbehandeling en omdat zij altijd Shiseido gebruikt voor mijn huid, heb ik van dat merk ook mijn reinigingsproduct aangeschaft. Ik had eerst een andere, maar omdat mijn huid heel erg verbeterde ben ik overgestapt naar een iets mildere versie: de Shiseido Pureness Cleansing Fluid. Het werkt voor mij heel erg goed en reinigt mijn huid grondig en goed. Het zit in een pompje, waardoor het handig te doseren is én het ook heel hygiënisch is. De prijs is misschien wat duurder, maar als je bedenkt dat ik voor zoiets rond de €25 betaal en er vervolgens een half jaar mee doe, valt het best mee. 

Ik gebruik de laatste tijd alleen maar een beetje (waterproof) mascara als make-up, maar dat haal ik er in de avond uiteraard wel vanaf. Ik vind de make-up remover van Kruidvat (met twee lagen) heel goed werken, en daar heb ik er dan ook al tig van versleten. 

smeren en scrubben

Smeren en scrubben is ook belangrijk, want als ik geen dag- en nachtcrème zou gebruiken zou mijn gezicht binnen de kortste keren knalrood, overgevoelig en droog zijn. Dat moet maar niet, en daarom gebruik ik de dag- en nachtcrème van Nivea voor de gevoelige huid. Werkt prima en trekt snel in.

Ongeveer één keer per week scrub ik mijn gezicht lichtjes (meestal minder vaak want ik vergeet het altijd) met een gezichtsscrub van de Action. Ik heb nooit het gevoel dat het heel veel uitmaakt wat voor gezichtsscrub ik heb, en deze gebruik ik ook al heel lang. Het is nu wel bijna op, dus ik ga binnenkort eens op onderzoek uit wat nou een goede scrub is. 

Dan zie je op de eerste foto ook nog een gewone scrub liggen, maar ik bedacht me terwijl ik het artikel aan het schrijven was dat dit natuurlijk geen gezichtsverzorging product is. Maar het is een scrub van Skin Treats, die ik heel erg fijn vind én het ruikt naar suikerspin. Hiermee scrub ik eens per week mijn hele lichaam en daarna smeer ik het helemaal in met een bodylotion van Dove. 

Mijn toilettasje is trouwens van de HEMA. 

Welke producten gebruik jij regelmatig om je huid te verzorgen?