21-06-15

hotspots Barcelona

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat ik de prachtige stad Barcelona bezocht. Nog steeds ben ik enthousiast en ik zou zo nog een keer naar deze geweldige stad gaan, omdat ik nog lang niet alles gezien en gedaan heb. Toen ik er vorig jaar samen met Floor was heb ik een aantal leuke plekken bezocht die ik graag met jullie wil delen. Want misschien ga jij binnenkort wel naar Barcelona en kun je deze tips goed gebruiken. Veel plezier! 


markt: Mercat Boqueria - La Rambla, 91

Als je in Barcelona bent kan een bezoekje aan de wereldberoemde markt 'Mercat Boqueria' echt niet ontbreken. Op deze onwijs drukke markt kun je zien waar veel locals hun boodschappen doen, en ook wemelt het er van de toeristen die uit zijn op een lekkere smoothie. Het is echt heel leuk om er even rond te kijken als je genoeg hebt van de kledingwinkels. Wij kochten hier een heerlijk bakje met fruit. 

lunch/diner: Hábaluc - carrer enric granados, 41

Ook al staat Spanje natuurlijk bekend om z'n heerlijke tapas, zo af en toe is het ook wel lekker om wat anders te eten. Gelukkig is er genoeg keus, en toen we door de leuke wijk L'Eixample liepen kwamen we er dankzij ons reisgidsje achter dat Hábaluc in de buurt zat. Hábaluc is een heel sfeervol vegetarisch restaurantje waar je heerlijk kunt eten voor niet al te veel geld. 

lunch/diner: Teresa Carles - carrer jovellanos, 2

Teresa Carles is een biologisch en vegetarisch restaurantje. Het is precies zoals het zou moeten zijn: sfeervol, goed eten, vriendelijke mensen... Toen wij er waren moesten we wel even wachten voor we konden eten aangezien het een heel populair restaurant is, maar dat was het zeker waard! Barcelona tour by bike: Cruising Barcelona - carrer de santa tecla, 7

Wat is er nou leuker dan om de stad per fiets te verkennen? Vanaf de fiets zie je alles weer op een heel andere manier. Toen wij hier waren hebben we een tour bij Cruising Barcelona geboekt, maar je kunt ook los fietsen huren en er zelf op uit trekken. Met de tour kwamen we langs hele leuke en wat onbekende plekken van Barcelona waar we anders nooit gekomen waren. En het is ook heel leuk om op een felgekleurde beach cruiser door de stad te rijden. Geweldige ervaring! 

Barcelona tour by boat: Las Golondrinas - moll de les drassanes 

Om de voeten even rust te geven en de stad ook vanaf het water te verkennen is het heel leuk om een rondvaart te gaan doen. Een tocht van 40 minuten is helemaal niet duur (ik geloof dat het nog minder dan €10 was) en het is heerlijk om een beetje een windje over je heen te voelen. 


winkelen: el born

De grote ketens heb je overal wel, maar voor de wat specialere winkeltjes ga je naar El Born. Dit is een heel leuke wijk waar de winkels liggen in kleine straatjes. Klein detail: toen wij er waren was het siësta en was alles dicht, maar we zagen in ieder geval winkels als Lomography en een aantal vintage winkeltjes. 

mooi uitzicht: Montjuïc

Met de metro kun je zo naar de berg de Montjuïc, waar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Ook is hier het Olympisch stadion, wat heel leuk is om eens te bekijken. Aan de voet van de berg ligt de fontein 'Font Mágica de Montjuïc', waar vaak 's avonds een lichtshow te zien is die heel spectaculair schijnt te zijn. Voor de precieze tijden moet je even op Internet zoeken, want het verschilt per seizoen wanneer de show te zien is. 

chillen in het park: ciutadella park

Het Ciutadella Park is een perfecte plek om even te chillen en om mensen te kijken. Ook is er een prachtige fontein die mede ontworpen is door Gaudí. Het park is vlakbij El Born, dus het is heel makkelijk om na het shoppen hier even neer te strijken. 

Naast de dingen die ik in deze blogpost deel kun je de highlights van Barcelona, zoals Park Guell en de Sagrada Familia, natuurlijk ook niet missen. 


Ben jij al eens in Barcelona geweest?