29-12-14

2014: je was geweldig

Met nog drie dagen van dit jaar te gaan, en al 362 dagen gehad, vind ik het een goed moment om terug te blikken naar dit jaar. Als ik terugdenk, kan ik alleen maar verbaasd zijn over hoe ontzettend veel te snel dit jaar is gegaan. Ik kan me het moment van vorig jaar dat het 1 januari werd nog goed herinneren, en nu is het al bijna wéér zo ver... Het jaar lijkt voorbij te zijn gegaan in een vingerknip. Maar wauw, wat was het leuk! Het jaar dat ik examen deed, slaagde, naar Bali ging, mijn studie begon, nieuwe mensen heb leren kennen, mijn rijbewijs haalde... ik kan niet eens alle leuke dingen noemen. Maar gelukkig heeft mijn Instagram een beter geheugen dan ikzelf, en daarom gebruik ik die foto's om terug te blikken naar dit fantastische jaar. De foto's van december hebben jullie nog even tegoed, want daarvan komt nog (zoals elke maand) een my december. Hou je vast.

januari


 In het eerste gedeelte van januari deed ik wat leuke dingen, die ik stiekem alweer een beetje vergeten was. Om het eind van de toetsweek te vieren kwam Soesja over uit Amsterdam (aangezien ze toch zes weken vakantie had...) en samen met Floor gingen we ons te buiten aan thee en taart bij de Starbucks. Gezellige dingen! Ook ging ik met mijn C&W klasje (dat waren negen mensen in totaal, en we volgden samen een extra vak) uit eten bij de pizzeria. Altijd leuk om mensen die je bijna nooit spreekt beter te leren kennen tijdens zoiets gezelligs.

Ik ontdekte hoe lekker havermout was. En ook las ik het boek 'het huis met de schaduw' van Aminatta Forna. Ik vond het super mooi! Ook stuurde ik daarvoor een review in naar Bruna, waarmee ik de recensie-prijs voor de boekenweek won. Mijn recensie kwam op de bandjes op dit boek, en ik won een boekenbon. Yay! In januari lag blijkbaar ook sneeuw, wat ik erg mooi vond.

februari



Ik had Janneke vorig jaar voor haar verjaardag (in december) een tegoedbon voor een high tea in het Feithhuis in Groningen gegeven. In de voorjaarsvakantie was het het moment dat we hier gebruik van gingen maken. Dat was smullen joh! Nog nooit zo'n lekkere high tea gehad. En daarna was er nog een heel avontuur met mijn jas, want blijkbaar had iemand precies dezelfde jas als ik heb, maar dan een maat kleiner. Die persoon ging eerder weg, en had toen, zonder het te merken MIJN jas aangedaan... Na een hele speurtocht en drie dagen later had ik eindelijk mijn jas met ov-kaart en sleutels terug. Ook was er in februari weer de olympische spelen, en chillde ik lekker vaak bij de televisie met een boek erbij.

Ik kocht mijn tweede pot Lemony Flutter, want de eerste was op. Ik vind dit zulk fijn spul. Deze pot is nog steeds niet leeg, trouwens. Maar de bodem is wel al geraakt. Verder ging ik samen met Floor en papa en mama voor twee dagen naar Noordwijk. We gingen naar Zaanse Schans, shoppen bij de Primark in Zaandam, heerlijk uit eten en lekker wandelen aan het strand. 

maart



En toen had ik ineens een bril, haha. Die kreeg ik eind februari! In maart werd het eindelijk lente en genoot ik volop van het fietsen van en naar school in het zonnetje. Ik mis dat best wel, stiekem, nu ik elke dag zit te stinken in de bus... Ook at ik voor het eerst sushi bij Marieke thuis, die we ook nog eens zelf maakten. Jum!


Floor werd 18 en gaf een feest samen met haar moeder die 50 werd. Het was heel gezellig en we hebben heerlijk gedanst en gegeten. Ook had ik diezelfde dag mijn eerste rijles en ging ik wandelen om de bloemetjes op de foto te zetten.

april


Poging tot uitgaan gefaald, haha. Floor en ik zijn niet zulke goede partyers, en ook die keer eindigden we gezellig thuis met een fles (vieze) drank. In april ging ik ook met school meedoen met Mission Olympic softbal. Voor de eerste ronde moesten we naar Drachten. Het busbedrijf nam het softbal-thema erg serieus en stuurde deze coole, oude, Amerikaanse schoolbus.

In april was de LSD op de middelbare school. Het thema was 'at the movies' en Floor en ik gingen als persoontjes uit The Great Gatsby. Die avond was er gala en dat was héérlijk! Ook ging ik in een weekend in april met papa, mama en Suzanne naar Bremen, waar een super fijne Primark zit en wat een leuke en mooie stad is. 

mei



Mei was de maand van de examens... Ik had een super goede planning gemaakt en hield me daar ook prima aan. Ik heb de drie weken die we vrij zijn op zo'n manier verdeeld, dat ik elke dag bezig was met leren, maar ook vrije tijd had. Gelukkig was het heerlijk weer en kon ik lekker buiten zitten in de pauze tussen twee examens in.

Barcelona, baby! Valt het al op dat Floor en ik beste vriendinnen zijn? Haha. Veel hoogtepunten van 2014 beleefde ik met haar, en zo gingen we ook samen naar Barcelona, waar we super toffe dagen hadden. Deze zomer willen we waarschijnlijk naar Stockholm. 

juni




In juni las ik het prachtige boek The Fault in Our Stars voor de tweede keer. Ik blijf hem geweldig vinden <3 Soesja kwam weer over uit de verre Randstad, en ze bleef bij Floor slapen. Natuurlijk kwam ik ook even chillen en maakten we deze afschuwelijk lelijke, maar grappige foto. 

GESLAAGD!!!! Heerlijk was dat. De dag daarna gingen we weer met het softbalteam aan de slag, en dit keer bij de finales in Amsterdam. In Drachten werden we eerste van de drie teams, maar in Amsterdam werden we één na laatste, haha. Kan ook komen doordat de helft van het team brak was...


OMG, op 20 juni ging ik samen met Soesja naar het concert van John Mayer, en dat was gezellig. Daarna bleef ik een weekend bij haar logeren, en gingen we ook nog even chillen met Lisa. Toen ik thuiskwam lag het nieuwe album van Ed Sheeran op me te wachten!

juli


De diploma-uitreiking was ook echt een hele leuke avond. We moesten allemaal van die verschrikkelijke hoedjes dragen, haha. Maar oké, dat was ook wel weer heel leuk. Ook ging ik (alweer met Floor) een interrail doen door Nederland, en die dag zijn we in Rotterdam, Rotterdam Alexander en Utrecht geweest. Utrecht beviel ons toch het best, en daar aten we als toetje dit goddelijke ijs van de Yoghurt Barn.


BALI! Het moment waar we al zo lang naar uit keken was eindelijk daar. We maakten een ontzettend lange vliegreis, maar dat was het helemaal waard. Het waren drie heerlijke, drukke, gekke, schokkende weken. Nog steeds komen er nu weer dingen boven en moet ik er bijna elke dag aan terug denken. Wat ook heel mooi is, is dat we daar samen met oma haar 90e verjaardag hebben gevierd. 90 en dan nog steeds op vakantie naar Bali, zo wil ik ook wel oud worden! Ik mis dat kleurtje wel een beetje. Hoewel ik niet eens heel erg bruin werd, omdat we zo weinig bij het zwembad lagen maar zo veel deden en bekeken.

We reden er ook op een olifant en gingen raften, allebei super leuk!

augustus


En... toen was het alweer augustus en kon de nazomer en laatste maand vakantie beginnen. We maakten nog vaak fietstochtjes langs het meer en het was echt een héérlijke maand. Ook was in augustus de KEI-week, om de studententijd te begonnen. Ook al was het niet helemaal mijn ding, ik heb toch een leuke week gehad. 



Ik kocht eindelijk powerfood, om mezelf random te trakteren, en was heel wat uurtjes bij de Albert Heijn te vinden (niet dat die rechter foto dat per se illustreert, maar ik weet nog dat dat een pre-work lunch was.

september


September... de maand dat mijn leven compleet veranderde. Niet meer naar het Zernike College, maar naar de universiteit. Een spannende maand vol nieuwe indrukken, mensen, vakken, dingen, alles... Maar ook waren papa en mama 25 jaar getrouwd en hadden we een feest, en aan het eind van de maand moesten we ons nog eens opdoffen voor het etentje voor oma's 90e verjaardag. Dit allemaal met blote benen, want het was heerlijk weer. 

oktober



Oktober, wat een maand! Nog zo kort geleden, eigenlijk, maar het was fijn. Op 2 oktober ging ik samen met Floor (haha, again) naar The Kik. Was zó leuk! Het weekend daarna ging ik met het gezin naar Texel, want papa en mama hadden daar een feest. Het was nog zulk lekker weer, dat ik in korte broek aan het strand was. De laatste keer met blote benen, helaas. 


Nog een concert! Met Suzanne ging ik naar Chef'Special in de Oosterpoort. Ik kreeg het voor mijn slagen van haar, super lief. Ook raakte ik wat meer gewend aan het studentenleven en aan het reizen van en naar Groningen, en als ik even moest wachten kocht ik gewoon iets lekkers bij de Starbucks. 

Ik werd 19 en kreeg het geweldige horloge van Daniel Wellington. En de eerste tentamenweek was daar, waarin ik hard moest studeren, maar beloond werd door alle vakken met een 7 te halen :) Goed begin.

november


In november ging ik voor het eerst wat leuks doen met een nieuwe studievriendin. We maakten gebruik van ons gratis OV en gingen een dagje naar Arnhem om te shoppen, te lunchen, en elkaar nog wat beter te leren kennen. Ook zag ik veel lieve blogvriendinnen weer in Amsterdam. Zo fijn!

Floor ging op kamers, per 1 november, en ik heb al een paar keer bij haar gegeten. We zien elkaar nu een stuk minder, maar elke keer is het weer heel gezellig. En Floor haar kookkunsten zijn prima. De hamburgers die je daar ziet waren ook smullen. Ik ging naar Amsterdam, want we wilden nog graag eens naar het Rijksmuseum. Daarna gingen we nog langs de Forever 21, Pull & Bear en andere winkels die je in het Noorden niet hebt.

Op 15 november begon ik mijn eigen bloggie (en nam ik afscheid van Sweethippos). Ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Wat is het leuk om alleen te bloggen en weer opnieuw een blog op te bouwen. Selfie, met mijn toffe streepjes-shirt, omdat ik op verjaardag van Simone ging. 

december

En toen was december aangebroken, en kreeg ik het besef dat dit super leuke jaar nog maar een maandje zou duren! Ik heb in december mijn rijbewijs gehaald, leuke kerstdagen gehad, en meer... Deze week komt nog een 'my december' online, vandaar dat ik de foto's nog niet laat zien. 

Als je op de hoogte gehouden wilt worden en dit soort foto's als eerste wilt zien, kun je me volgen op Instagram

Een hele fijne jaarwisseling gewenst, en alvast een heel goed, leuk, bruisend en gezellig nieuw jaar. 

Liefs, Marjolein